Underbara Veggovecka!

Förra veckan var det vegetariskt för hela slanten som gällde här hemma. Något vi verkligen kommer göra om. Jag mår så mycket bättre av att äta vegetariskt, både fysiskt och psykiskt.
Många goda fräscha rätter blev det i alla fall. Här kommer en av dom!




Sallad på belugalinser

2 dl belugalinser
en skvätt soja
en skvätt Sänkdalens rapsolja
en skvätt äppelcidervinäger
salt och peppar
1 granatäpple
1 päron
200 g. färsk bladspenat
valnötter
fetaost


1.Koka linserna i dubbla mängden vatten och soja i ca: 20 minuter. Tillsätt mer vatten om det ser ut att koka torrt. Häll sedan av allt eventuellt spad, och blanda i rapsolja och äppelcidervinäger, salt och peppar.
2. Pilla loss kärnorna ur granatäpplet.
3. Skär päronet i tunna klyftor.
4. Lägg upp bladspenaten på tallriken. Fördela päron, nötter, linser och ost ovanpå. Strö över granatäpplekärnorna. Toppa med nymalen svartpeppar.


(inspirerat av ett recept ur en av världens bästa tidningar, HÄLSA!)