Kontrollrunda

Under "earh hour" tog jag och J en promenad för att se hur det låg till med lamporna i vårat bostadsområde. Betyget är mer än underkänt! Mycket dålig uppslutning. Men  vi såg åtminstone en familj i en villa som tagit detta på allvar. De hade släckt lamporna och hade levande ljus både inne och ute o satt samlade runt köksbordet...Hur såg det ut hos er?

Dubbel vinst!

Grattis till mig själv! Jag har precis vunnit mina första auktioner på tradera. Två rullar plastband, ett med ljusgrönt och ett rosa! Har även köpt en till rulle med vitt idag. Jag har nu påbörjat två runda mattor och blir väl så illa tvungen att börja på en tredje, eftersom jag vill byta färg på båda...

Lördagsgott!



Har du vägarna förbi en Coop-butik, passa på att prova detta godis från Ekorrens ekologiska! Jättegott, finns även en syrlig blandning som dessutom inte innehåller gelatin. Inte dyrt heller! 150 g. för ca: 20 kr.

Förnekelse..?

Jag ringde häromdagen till Valdemarsviks kommun för att jag tänkte att det kunde vara av deras intresse att veta att jag misstänker att jag blivit sjuk efter att ha druckit av deras vatten. Men ack så fel jag hade! Han jag pratade med undrade förvånat varför jag menade att detta skulle kunna vara av intresse. Snacka om att jag blev paff och jag visste knappt vad jag skulle säga. Jag upprepade det jag redan sagt att "Jaa, jag tänkte att det kunde vara intressant för ER att veta om folk blivit sjuka?" Då var det som om det gick upp ett ljus för honom, o han höll med om att det kanske var bra att anteckna ifall fler skulle höra av sig. (Enligt honom var jag den enda som hört av mig om just detta)
   Nää, Valdemarsviks kommun verkar inte vilja kännas vid att detta med E-coli i vattnet har inträffat. Mannen jag pratade med sa dessutom att det inte ens var säkert att vattnet överhuvudtaget innehållit dessa bakterier!
   Jag tycker verkligen inte att dom har skött detta särskilt snyggt. Kommunen borde inte förneka det, som jag faktiskt tycker att dom gör, (detta kan väl hända var som helst?) Dom borde istället  gå ut med mer information, och framförallt, uppmana folk att höra av sig om de känner sig dåliga! Jag har i alla fall inte sett att dom gjort det. Då kanske fler än en person (jag) skulle höra av sig. Detta visar en dålig bild utåt av kommunen, när dom hanterar det på det här sättet. På deras egen hemsida är det som bortblåst sedan flera dagar...folk slutar väl inte undra, man vill väl ha vidare information? I alla fall jag.

Pysselhumör...

Igår kom jag att tänka på dom där runda plastmattorna som farmor brukade virka när man var liten...och fick sån himla lust att försöka göra en själv! Så idag gick jag ner på stan och köpte en virknål och en rulle med vitt plastband. Tänkte först börja med att göra några glasunderlägg innan jag ger mig på mattan:-) Den ska iaf vara rosa...har sett att det finns band i flera färger på panduro och liknande, annars väldigt svårt att få tag i "utanför" internet verkar det som. I affären där jag köpte fanns ju bara tråkiga färger, typ blå, grön, vit, svart....inte så kul precis.
   Jag köpte även nya numret av "scrapbooking m.m" för att gardera mig ifall jag inte skulle hitta några plastband, tänkte då göra lite våriga kort, men det får bli en annan dag istället!

E.coli?

Här har man legat på sjukhus i fyra dagar med kraftiga magkramper, feber, kräkningar och diarré och så får man veta att vattnet i grannkommunen har innehållit E.coli bakterier den eller de senaste veckorna!!! Vatten som jag drack av dagen innan jag fick åka in till akuten...där har jag kanske svaret, med tanke på att jag inte verkat smitta någon annan...Men i vilket fall är det inte klokt att något sånt här kan hända. Dom borde testa vattnet oftare!

Idag kom jag tillbaka till jobbet i alla fall. Det har gått bra, är fortfarande lite öm. När jag kom hem upptäckte jag att jag fått träningsvärk i ryggen, av att bara gå och stå! Helt otroligt vad fort man blir så svag! Nä, så fort jag blir helt bra blir det till att börja på gymet igen och bygga upp allt som gått förlorat :-)

Dom bästa chipsen



Mitt tips idag är...chips från Garant som finns hos Hemköp och Willys. KRAV-märkta o utan glutamat och andra onödiga tillsatser. Jättegoda o knapriga!

Då så, då gör jag mitt femhundrasjuttiotredje försök att komma igång med min blogg:) hehe.. Jag har väl fortfarande inte förstått hur man har tid att skriva på sin blogg var o varannan dag...

Ja, då har jag piggnat till lite ( i huvudet iaf) efter min sjukhusvistelse... Åkte in till akuten i måndags för outhärdliga magsmärtor....och blev kvar i tre (!) nätter. Det hade jag inte väntat mig precis. Jag vet ju fortfarande inte vad det var, antingen en aggresiv magsjuka eller så var det blindtarmen som spökade...jag hoppas på det förstnämnda såklart. Är fortfarande öm o väldigt matt i kroppen. Min läkare var iaf jättebra o jag blev så bra omhändertagen. Till måndag måste jag vara fit igen för jobbet...återstår att se.

Ska väl skriva något om melodifestivalfinalen som ägde rum tidigare ikväll! Måste säga jag är lättad över att Måns eller Alcazars låt inte vann. Jag är mycket glad över att våran favorit här hemma i tv-soffan, af Ugglas, kom tvåa iaf! Sen har jag väl inget speciellt att säga om operalåten. Sämst låt - EMD.